Pitaya fruit chia bowl

Pitaya fruit chia bowl

Pitaya heeft niet veel smaak (maar veel kleur), waardoor de andere ingrediënten, zoals subtiel zoete amandelmelk, pittige kombucha en scherpe ananas glanzen. Je kunt niet verkeerd gaan met tropisch fruit toppers, maar ananas is behoorlijk opvallend in combinatie met pepitas en bijenpollen

15 minuten
2 personen
ontbijt

Ingrediënten

1/3 kopje ongezoete amandelmelk
2 eetlepels chiazaad
4 gram bevroren verse stukjes ananas (ongeveer 1 kopje)
200 g Acai Amsterdam roze Pitaya bevroren fruit puree
1/4 kopje kombucha
verse ananasplakken (ongeveer 1/4 kopje)
1/2 eetlepel rauwe pepitas (gepelde pompoenpitten)
1 theelepel bijenpollen

Benodigde keukenspullen

Blender

Bereiden

1. Klop amandelmelk en chiazaad in een schaal. Plaats dit voor ongeveer 15 minuten in de koelkast, totdat deze is verdikt. Roer alles om.
2. Combineer de ananasbrokken, Pitaya  en kombucha in een blender. Verwerk op de hoogste stand tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut.
3. Duw het verdikte chia-mengsel naar een kant van de serveerschaal; giet smoothie in lege kant. Garneer met verse plakjes ananas, pepitas en bijenpollen.